torsdag, februari 06, 2014

Vad är viktigast för svenska folket!

Reinfeldt(M) och Löfvén(S) matschas som två stridshingstar inför valet 2014. Om olika och ibland ganska udda egenskaper, tillfrågas ett antal personer i landet av DN/Ipsos. 


1. Vem är bäst att företräda Sverige utomlands? Reinfeldt 58%, Löfvén 20%


En ganska rimlig fråga, då EU blir allt viktigare och talar man bara flytande svenska så lär man inte få någon större framgång inom det europeiska samarbetet. Fredrik Reinfeldt har ju civilekonomexamen från Stockholms Universitet och talar exellent engelska. Stefan Löfvén å sin sida har enbart en två-årig gymnasieutbildning på ekonomisk linje och har inga större språkresurser i främmande språk.


2. Vem är bäst på att leda regeringens arbete? Reinfeldt 42%, Löfvén 33%


Tja hur vet man vad Löfvén kan? Han har ju aldrig lett någon regering och inte ens suttit i riksdagen vid något tillfälle!


3. Vem är bäst på att ingjuta hopp om en bättre framtid för oss som bor i Sverige? Löfvén 48%, Reinfeldt 28%.


En i vårt tycke idiotfråga. Var och en får väl själva göra en bedömning av vad framtiden har att erbjuda. Något som vi har kommenterat mycket på denna blogg.

 
Vi är väl dock inte så rädda för Löfvén och hans socialdemokrater kan ställa till med - utan mer för hans kompisar i (MP) och (V). Dessa driver ju frågor som gör att vi äldre som inte bor vid Stureplan börjar bli ganska oroliga. (MP) och (V) två extrema Stureplanspartier, som man helst vill slippa!


Stureplanspolitikerns motto: Varför skall man vara gammal, sjuk, fattig och bo på landet när man kan vara ung, frisk, rik och bo vid Stureplan!


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar