onsdag, februari 05, 2014

70 miljoner i LO stöd till socialdemokraterna!

Just nu bråkar de rödgröna över anonyma bidrag till de olika riksdagspartierna. Man menar att en förutsättning för att partierna skall få statsbidrag skall vara en fullständig redovisning av vilka som skänker pengar till respektive parti. Socialdemokraterna medverkar i detta spel väl medvetna om ett bidrag på 70 miljoner kronor från LO medlemmar antingen de vill eller inte.


Dvs man menar implicit, att valhemligheten - en grundbult i svensk politik och samhälle - skall upphöra. Nästa steg är väl då att Sveriges Televisions nyhetsankare måste uppge politisk hemvist. En hemvist som i o f sig inte är så svår att räkna ut men självklart skall valhemligheten finnas kvar!


Men förmodligen går inte borttagningen av valhemligheten i takt med svensk grundlag. Därvidlag torde det ta minst 4 år att förändra! Det går heller inte i takt med FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna.


Men det mest osmakliga i svensk politik är att LO snor 70 miljoner av sina medlemmars pengar och skänker bort dessa till det socialdemokratiska partiet valåret 2014. Värst är fackförbundet Kommunal, som ger bort 15 miljoner kronor. Det om något borde verkligen förbjudas! 


Det börjar bli alltmer tveksamt om LO är ett fackförbund och inte ett politiskt farmarlag. Folk som vill vara med i en fackförening skall givetvis inte behöva bestjälas på sina pengar av en maktgalen organisation. En stor styggelse i den svenska modellen!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar