torsdag, februari 13, 2014

Sveriges Radio rensar ut extrema programledare?

Sveriges Radio, SR som likt SVT för länge sedan övergett sitt uppdrag att vara politiskt neutrala försöker nu inför valet att bättra på sitt dåliga rykte och har tillfälligtvis "stängt av" ett antal personer. Den förste var chefredaktören Daniel Nordström i den socialistiska tidningen Arbetarbladet, som portas från P4 Gävleborg. Det värsta med Nordström är att han inte begriper ett dugg. Han förstår inte att han skulle vara politisk. De socialdemokratiska tidningarna översvämmas ju av socialistiska krubbitare.


Den andre som får silkessnöret är P3:s komiker Soran Ismail, som uppenbarligen brister i respekt för riksdagens folkvalda. Om honom skulle man kunna säga att han kanske borde framföra sina åsikter med något större komik och finess. Men silkessnöret som sagt. Han förstår heller inte som ovan, att SR försöker hålla sig till riksdagens uppdrag till kanalen. Men som sagt det är inte alltid givet att förstå!


Den förmodligen värsta av dem alla torde dock Alexandra Pascalidou vara, som uppenbarligen har SR:s medgivande att fritt få utdela pungsparkar och andra otidigheter. Nu får hon dock mycket stark kritik bl a av svenskans kolumnist Sam Sundberg. Han menar att programmens karaktär borde utlösa nya serier av programbenämningar, där man nog snart borde förstå att Pascalido är synnerligen illa ute i grundläggande svensk demokrati - till skillnad från grekisk dito - och snarare mer borde få en spark än de relativt timida Nordström och Ismael!

 
Pascalidous program P1 program tar sitt avstamp i en kritiserad problemformulering i Agenda från förra hösten: ”Hur mycket invandring tål Sverige?”. P1-programmet heter följaktligen ”Hur mycket rasism tål Sverige?”. Att döma av reaktionerna på hennes program kan vi räkna med att kommande programserier bär namn som ”Hur mycket rasismdebatt tål Sverige?” och ”Hur mycket debatt om rasismdebatten tål Sverige?”


Pascalidou har vi aldrig haft något större förtroende för. Hon har rötter i en miljö, där spännvidden mellan politiker är enorm (trots sitt demos = folkstyre) och där hennes grekiska vänster har varit en allvarlig terrororganisation i flera decennier. Det skulle inte förvåna ett dugg om hon sympatiserar med den svenska AFA-rörelsen, som ju är det största hotet mot den svenska demokratin, enligt SÄPO. Den typen av programledare kan vi klara oss utan i ett demokratiskt samhälle.


Men dock ganska intressant att SR, som Public Serviceföretag med uppdrag att rapportera objektivt - börjar få lite kalla fötter kring sin verksamhet!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar