lördag, februari 08, 2014

De rödgröna blir allt rödare

"LO:s valplattform är i praktiken en kopia av Vänsterpartiets politik - mer resurser och högre bidrag till allt och alla. Jonas Sjöstedt måste jubla. Det blir allt mer uppenbart att ett rödgrönt regeringsalternativ blir allt rödare.


LO:s valplattform är en kravlista på 70 miljarder kronor. Alla ska få mer. Notan vill LO skicka till en rödgrön regering, där höjda skatter får betala för önskemålen. LO:s kravlista på 70 miljarder motsvarar de 70 miljarder i skattehöjningar som Vänsterpartiet vill genomföra.


En politik med fokus på att höja skatter och öka bidrag kommer att vara förödande för vår välfärd. Alliansens politik för att skapa fler skattebetalare står mot en rödgrön politik för fler och högre skatter. Arbetslinjen står mot bidragslinjen. Det är detta valet handlar om."


Allt enligt Jan Björklund, (FP).  I detta sammanhang kan det vara synnerlige värt att citera Sveriges främste publicist, DN:s chefredaktör Peter Wolodarski om LO:s pengar till den vänsterradikala tidningen Aftonbladet i inlägget "Marschen från torget till den smala åsiktsgränden"!


"Det finns en stark generell trend i dagens medieklimat. Strävan efter saklighet och opartiskhet, som var den dominerande journalistiska idén under efterkrigstiden, trängs allt mer undan av åsikter och känslor. Och inte sällan syftar dessa till att bekräfta den egna publikens dominerande uppfattning.


Den brittiska pressen har gått långt i denna genre. Och här hemma har Aftonbladet mest tydligt börjat exploatera marknaden med pengar från LO, trots att man för inte länge sedan var ytterst mån om att tvätta bort sin röda stämpel."Inga kommentarer :

Skicka en kommentar