fredag, februari 14, 2014

Skandaler och hyckleri kring Liljedalshemmet i Gnesta

Ingen som läst denna blogg eller läst lokaltidningen Södermanlands Nyheter kan ju ha undgått att förstå att det är något konstigt och overkligt kring Liljedalshemmet i Gnesta. Äldre invånare i Gnesta används som pokerinsatser i ett evigt spel, som aldrig tycks ta slut.

 
Utöver svårighet att få plats på äldreboenden så är Liljedalshemmet sedan länge utdömt i dess nuvarande utformning. Som lök på laxen verkar personalen och ledningen sakna genuin omsorg om de äldre. Allför många makabra händelser rapporteras nu till omvärlden. Visselpipor och whistleblower har fått en ny mening i äldreomsorgen liksom uttrycket "Blir du törstig finns det en vas?"


Häromdagen var jag med på SPF:s årsmöte i Gnesta. SPF är kommunens största pensionärsförening och samarbetar i många frågor med PRO. Många uttryckte stor oro över vad som händer och inte händer vid Liljedalshemmet. Man ifrågasätter om kommunen verkligen erbjuder ett värdigt boende för människor i livets slutskede.


Ansvariga för dessa äldreomsorgen är givetvis kommunens rödgrönt styrda socialnämnd.

Försök att förbättra olika förhållanden inom äldreomsorgen har gjorts av denna majoritet men nämndens beslut verkar överprövas hela tiden av Johan Rocklind(S), som bär ett stort ansvar för försenade förändringar. 


Lena Staaf(V) uttalar sig idag kritiskt mot nämnden och äldreomsorgens ledning. Man kan fråga sig varför? Hon är ju i högsta grad delaktig i det som händer med stöd för (S) och (MP). Lena Staaf  kan givetvis ställa proposition på vänsterpartiets fortsatta medverkan i denna majoritet. Så har dock inte skett och därmed går hon en hycklares väg med sitt inlägg! 


 

Gnesta kommuns socialistiska majoritet sviker de äldre invånarna!

Märkligt spel med pensionärer som insats!

Pokerspel i Gnesta med äldre som insats!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar