tisdag, februari 25, 2014

Kritiken mot Rysslands gay-lagar har varit hård!

Men tittar man på organisationen ILGA, International Lesbian and Gay Association, hemsida så är ju Ryssland jämställt med USA dvs ett någorlunda grönt och liberalt land ur denna aspekt.  Hur kan det komma sig att svensk press ensidigt skjuter över målet och inte kan identifiera, där de verkliga dödsstraffen finns? Nu senast har Uganda hamnat i riktmärket. Ett land som på intet vis tillämpar de hårdaste påföljderna för ett homosexuellt liv. ILGA:s hemsida vet bättre besked. 

 

Inte ens en stor majoritet av EU:s länder t ex Tyskland och Storbritannien, tillämpar samma välvilliga lagstiftning, som Sverige, Norge, Danmark, Frankrike och Spanien. Många debattörer kräver att biståndet till Uganda skall dras in. Men så länge vi har bistånd och avtal med länder som tillämpar dödsstraff kan detta knappast bli aktuellt! Man kan ju inte särbehandla vissa länder. Och Anders Borg kommer nog att få tampas med betydligt strängare lagar än just Ugandas.I hela östra Afrika råder stränga lagar mot homosexualitet. Det får man inte glömma!

 

I Ryssland (ljusgrönt) likväl som USA (ljusgrönt) är det ok med att vara homosexuell i alla avseenden medan det i Sudan (mörkrött) är belagt med dödsstraff. I Uganda (ljusrött) blir det livstidsstraff. I övrigt handlar det mest om länder i nordöstra Afrika och i Mellan-Östern enligt nedan:

 


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar