torsdag, februari 06, 2014

En stat i staten!

Public Service eller Sveriges Television och Sveriges Radio har ju utvecklats från sitt tidigare uppdrag att vara media för var och en till att bli en vänsterradikal stat i staten. Detta uppmärksammas även i den senaste veckans kritik av Sverige i den engelska tidningen The Guardian. 


SVT har nu missat att få sända OS från Sotji och det smärtar givetvis sportredaktionen men framför allt alla journalister på vänsterkanten både inom och utom företaget. Själva tror vi detta är ganska nyttigt. SVT håller på att bli en stöddig stat i staten och med i stort ett oändligt antal miljarder - närmare bestämt 10 - från tvångsansluta finansiärer, kan man leva ett gott eget politiskt liv.


Visst kan vi medge att SVT Sport är bra, ja kanske den bästa inom hela etablissemanget. Men resten är inte mycket att yvas över. Det bästa med att nu Viasat fått sändningsrättigheterna är att fler svenskar borde kunna lyfta blicken och inse att det finns annat än SVT. Ja faktiskt en hel stor TV-värld, som inte minst våra nya svenskar tittar på. TV3, TV5, TV7, TV8, TV9,TV10, TV11, BBC, CNN, Access, Global och allt vad de heter. Utmärkta program, som gör att vi sällan ser på SVT - i varje fall inte Rapport kanske någon gång Aktuellt, som höjer sig något över Rapports träsk!


När man sedan är igång med sitt TV-tittande kanske man skaffar sig den helt gratis Astra-satelliten med främst 40 fantastiska tyska kanaler men även med engelska, franska, ryska och polska dito. Då har man ju även möjlighet att jämföra SVT:s omvärldsuppfattning med andra länders Public Service, vilket kan vara ganska nyttigt! Vill man ha ytterligare program finns det bl a Turksat och Intelsat med fler språk!

 
SVT har spelat ut sin roll som en oberoende Public Service och bör göras om till ett kommersiellt bolag på kommersiella villkor, så att vi slipper TV-licensen på dryga 2.000 kr/år och icke önskade åsikter och pekfingrar!


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar