torsdag, april 10, 2014

Varför skulle en lärare med legitimation vara en bättre lärare!

Sveriges Television och dess nyhetsprogram Rapport gör stor sak av att var femte lärare saknar formell behörighet. Vad är det som säger att lärare med legitimation är bättre? Nu har vi fått veta att många elever i gymnasiet inte ens klarar grundskolans mellanstadiums 4-6:s matematik. Många elever klarar inte att dela 0,16 med 4, vilket låter otroligt. I gymnasiets första klass läste vi funktionslära och derivator - ljusår från denna enkelhet. Hur har dessa elever blivit godkända  till gymnasiet?

 

Orsaken till svenska elevers tillkortakommande är man nu i stort överens om utom möjligen Ibrahim Baylan(S), som anser att hela problemet från 70-talet beror på Jan Björklund(FP), som blev skolminister 2006. 

 

Snarare är det så att svenska lärares kompetens inte är tillräckligt hög beroende på införandet av flumskolan på 70-talet, signerad socialdemokrater och kommunister med påföljande brister i högskoleverksamhet och lärarutbildning!

 

Det är lovvärt att SVT tar upp denna problematik. Tyvärr är både analys och syntes högst mediokra! Man saknar verkligen en kraft som Lars Adaktusson bland kanalens journalister!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar