måndag, april 07, 2014

Judars och muslimers gemensamma historia!

Är en intressant serie kl 18.00 på söndags-kvällarna i Sveriges Television, som nu sänts i tre avsnitt med det 4:e avsnittet nästa söndag.

 

I prologen till programmet skriver SVT att fiendeskapet mellan de två grupperna faktiskt utvecklats de senaste 150 åren. Tidigare från tidernas begynnelse har man i stort sett levt tillsammans under betydligt mer fredliga förhållanden.

 

 

 

Det som var mest intressant i gårdagens program var den muslimske stormuftin av Jerusalem Amin Al Husseini (bilden) koppling till Hitler och Nazi-Tyskland. Under Förintelsen fanns det ju inga rapporter om dödade muslimer och sanningen var att de ca 4.000 muslimer som bodde i Tyskland var högt aktade av nazisterna. 

 

Nämnde stormufti levde även tidvis i Tyskland och utsågs även till tysk generallöjtnant i SS-trupperna. Han deltog även indirekt i mördandet av tusentals judar från Ungern, Bulgarien och Rumänien. Han blev även personlig vän med den fruktade SS-chefen Heinrich Himmler (bilden), arbetade tillsammans med Adolf Eichmann och hann att träffa både Benito Musselini och Adolf Hitler vid ett flertal tillfällen.

 

Bevisat är även att stormuftin hade Hitlers uppdrag, att skapa ett nytt Auschwitz i Palestina, där judar skulle avrättas efter det att britterna hade besegrats av den arabiska revolten.

 

Att muslimer och islam skulle befrämja en nationalsocialistisk kultur tvivlar vi dock på. Men att många muslimska ledare hade en gemensam historia med Nazi-Tyskland och gynnande av Förintelsen är väl belagt. Men det handlar förmodligen mest om makten över Palestina!


I skenet av Förintelsen borde dock de krafter, som ritar hakkors eller hotar personer med mosaisk trosbekännelse, mer ställas till svars. De allvarliga antisemitiska krafter som tidigare funnits i höger-kretsar och nu även vinner gehör bland den allt mer rödgröna journalistkåren - en kår som alltmer överger liberala ideal - måste givetvis tas på fullaste allvar. I Sverige finns nu bara 20.000 personer med judisk tro kvar medan det finns närmare 600.000 muslimer.

 

Ett genomgående och typiskt drag av dessa antisemitiska journalister är att de ofta utnämner sina "motståndare" till s k islamofober!

 

De enda tidningar som synes adressera detta problem är Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet, som båda är verkliga förkämpar för ett svenskt demokratiskt rättssamhälle! Ibland vaknar även SVT till liv, vilket gläder oss!

 

De tidigare SVT programmen kan fortfarande ses på SVT.se/play.

Denna Youtube-film beskriver stormuftins ambitioner för en judefri värld!

Det antisemitiska Sverige idag!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar