söndag, april 13, 2014

När Ryssland skramlar så ökar vänstern i popularitet!

Det kommunistiska Sovjetunionen föll ihop i slutet på 80-talet och ersattes av en hyfsad liberal samhällsidé. Nu skramlar åter den gamla sovjet- och kommuniststaten igen samtidigt som populariteten för de gamla svenska kommunisterna; vänsterpartiet ökar i Sverige! Man kan lätt undra över hur folk tänker? Eller kanske är det tvärtom; de tänker inte alls!

 

Mången partibroder med Jonas Sjöstedt(V) säger att landet Sverige "går isär". Och det är nog korrekt. Främsta företrädare för denna isärtagning är just vänsterpartiet. 

 

Det är nog så att folk vill, att landet skall gå isär. Varför skulle de annars rösta på dessa vänsterpartier. Inte ens miljöpartiet kan frigöra sig från gedigna socialistiska tankebanor. I varje fall om man får tro Göteborgs Universitets omfattande undersökning nyligen om olika politikers åsikter. Det finns tyvärr mycket som förenar dessa två partier!

 

Ja Sverige kanske får babords slagsida i höst med Jonas Sjöstedt, som näringsminister och Yvonne Ruwaida, som finansminister.  Härliga tider - strålande tider!

 

Nu säger TT i ett meddelande att vänsterpartiets populaaritet beror på att vänsterpartiet säger nej till vinster i välfärden, enligt utsaga från den gamla kommunisten Marie Denkert på Göteborgs Universitet. Vad folk vill är således att barnomsorg-, skola och äldreomsorg, sophämtning, vatten och avlopp, spår- och järnvägar skall vara helt i offentlig regi; dvs som i forna Sovjetunionen, Nord-Korea eller Kuba. I sanning en fantastisk utveckling. Inte ens Kina har det systemet!

 

Det stalinist-kommunistiska modellen har ju dömts ut för länge sedan. Inte minst i Ryssland för 20 år sedan. Vad vill egentligen vänsterpartiet och dess väljare? Stordrömmar om ett nytt VPK? 

 

Hotet kommer inte bara från öster utan även inifrån det svenska samhället!

 

2 kommentarer :

  1. Anonym1:28 em

    Att EU inkl Sverige är med och störtar en folkvald regering i Ukraina får inga applåder från mig.

    SvaraRadera
  2. Du har helt rätt i detta avseende. EU är knappast helt fläckfritt.

    SvaraRadera