söndag, april 13, 2014

Jasenko Selimovic(FP) en klarsynt parlamentariker!

Nästa strid mellan EU och Ryssland kommer att stå på Balkan.  Ryssland är i full gång med att etablera gas- och oljebolag i både Serbien och Bosnien. Målet är att göra länderna helt beroende av Ryssland och förhindra utvidgningen av EU till Balkan, menar Jasenko Selimovic (FP) i dagens Svenska Dagblad.

 

 

Efter det ryska intåget på Krim destabiliseras nu östra Ukraina med liknande metoder. Västvärlden är tagen på sängen och tyvärr ligger Ryssland hela tiden ett steg före. Medan vi diskuterar vad som kan göras i Ukraina och hur man kan förhindra att landet styckas i små delar, håller Ryssland redan på att förbereda nästa steg: att förhindra utvidgningen av EU till Balkan.

 

Jasenko Selimović är själv född i Bosnien och flydde hit 1992. Förutom en konstnärlig ådra är Selimovic statssekreterare hos integrationsministern Erik Ullenhag(FP) och skriver då och då inlägg i debatten och varnar nu således för en pånyttfödd rysk imperialism med gas som påtrycksmedel. Både Tyskland och Italin, som är beroende av ryska gasleveranser motsätter sig att EU bojkottar rysk gas. Selimovic som vi tidigare träffat i kanslihuset verkar vara en redig karl!

 

Här kan man läsa mer utvecklingen i Öst-Europa av en person med extra stor insyn och kunskap i ämnet!

 

 

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar