lördag, april 12, 2014

En generaldirektör i ordets rätta bemärkelse!

Problem har ju uppstått mellan det tyska Thyssen-Krupp/Kockums och svenska staten försvaret. Tyskarna vill uppenbarligen lägga ner verksamheten inom Kockums och sno till sig svensk försvars-teknologi ägd av FMV, Försvarets Materielverk och förflytta verksamheten till Tyskland.

 

FMV:s generaldirektör Lena Erixon har gått till ett föredömligt motangrepp och undersöker nu om svenska SAAB kan ta över verksamheten. Företaget Kockums som såldes till Krupp vid milleniumskiftet har en världskänd avancerad ubåts-teknologi. T o m USA:s försvar har hyrt en av deras u-båtar för att förstå hur deras egna undervattensfarkoster kan bli utmanövrerade av svensk teknologi!


Företaget Krupp, som äger Kockums har nu gått in i en fientlig position visavi svenska staten och givetvis måste företaget återköpas, då det uppenbart är nära 100% risk att företaget försvinner till Tyskland!


Vi hoppas nu att Lena Erixon och FMV lyckas bra med denna fråga. Svensk välfärd är i stort behov av högteknologiska företag likt Kockums och Scania! Den omfattande uppbyggnaden av omfattande kompetens och avancerad produktion får inte säljas ut för en spottstyver till ett land, som redan går bra och knappast behöver ägna sig åt monopolistiska strävanden.

 

I och med Rysslands nyväckta imperialism så har även den positiva försvarsvinden blivit allt starkare och därmed bibehållandet av svensk försvarsteknologi. Verkligen något att slå vakt om!

 

Svenskan har mer att berätta!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar