söndag, januari 04, 2015

Vi granskar regeringen: Minister Anna Johansson

Efter att ha besökt rikets 2:a stad kan det finns anledning att koppla ihop lokal västkust-politik med rikdags dito. Stefan Löfvens regering är ganska okänd för många. Det gäller inte minst politiker, som inte är från huvudstaden. Vi börjar i en grundläggande ände med infrastrukturminister Anna Johansson från Göteborg.


När man talar med folk från Göteborg; de är många - så blir de flesta irriterade, när man nämner namnet Anna Johansson. Det mest positiva är hennes far Göran, som gått till historien som Göteborgs starke man. Enligt de flesta har hon enbart placerats i regeringen för att se till att fråga om Göteborgs Trängselskatt, som röstades ner i en särskild omröstning ändå genomförs oavsett människors vilja!

 

I Göteborg är stämningen visavi de i minoritet regerande S, MP, V och FI ibland ganska hätsk: Detta gäller särskilt den införda Trängselskatten.

 

I Johanssons CV kan man utläsa att hon varit ombudsman men ej att hon haft något meriterande jobb. Läser man på Wikipedia finns inte mycket om utbildning. Enligt malisen har hon inte gått ut grundskolan men utbildat sig senare på komvux, så det kanske inte är så mycket att yvas över. Men nu är hon infrastrukturminister, där huvudräkning, statistisk förståelse och regressionsanalys borde vara huvudämnen. I socialdemokratins värld verkar det dock vara viktigare med anpassning till partiet än med kunskap och kompetens i riksdags- och regeringsarbete.  

 

En infrastrukturminister svarar för transporter; dvs vägar och järnvägar mm. I denna roll är hon underställd näringsminister Mikael Damberg, som vi för övrigt på denna blogg tycker är en helt kompetent person!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar