tisdag, januari 06, 2015

Protesterna mot islamisering fortsätter i Dresden!

www.pegida.de

Som vi tidigare bloggat om sker omfattande demonstrationer mot islamisering, Salafister, IS, Talibaner, Boko Haram och al-Qaida i tyska Dresden! Vid måndagens Pegida demonstration deltog 18.000 personer. 


Demonstrationerna har väckt stor uppmärksamhet och fördömts av tyska rikspolitiker, då man menar att det mer handlar om främlingsfientlighet och att stoppa asylmottagning.  Alla tyska TV-kanaler är dock inte helt eniga!


I Dresden påbörjades de demonstrationer inom dåvarande DDR, som ledde till diktaurens kollaps och sedermera återförening med Väst-Tyskland! Att det är i just Dresden med vanligt folk, som det demonstreras, är av denna orsak tämligen känsligt!


Salafister är en muslimsk livaktig rörelse i bl a Tyskland, som är bokstavstroende till koranen och vill återföra samhället till de lagar och regler som gällde på 800-talet!


Även i Berlin och Köln hölls demonstrationer. Här var dock motdemonstranterna rejält många. I Berlin finns ju en mycket stor muslimsk befolkning särskilt i stadsdelen Kreuzberg.

 

Tyskland har den lägsta arbetslöshetssiffran i Europa 5,1% !

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar