onsdag, januari 14, 2015

Mahnwache i Berlin samlade 10.000 deltagare

Aiman Mazyek: Vårt islam kan inte brytas sönder!Tysklands muslimska centralråd hade på tisdagskvällen kallat till motdemonstration mot de sk Pegida-marscherna i Dresden - nu varje måndag sedan oktober! Alla viktigare politiker i Tyskland inkl Angie Merkel hade hörsammat kallelsen. Mahnwache torde vad vi tror betyda "Uppmaning till vaksamhet" på svenska! 

 

Demonstrationen var mycket värdig och sändes givetvis i hela sin omfattning i tysk TV, vilket dock väckt en del protester. Särskilt när den muslimske ledaren Aiman Mazye (bilden) la ner en krans utanför den franska ambassaden!

 

I Tyskland liksom i Sverige har det talats väldigt lite om offren i Paris, vilket bl a Dagens Nyheter i Sverige uppmärksammar idag i två artiklar: Judar hotas i hela Europa och Judarna är åter måltavlor.


Mahnwache samlade - förmodligen något besviket -  10.000 personer att jämföras med måndagens Pegida på 30.000 demonstrerande. Men Berlin och Tysklands muslimer fick fram sitt budskap och det kändes nästan som om de var offren och inte judar! Berlins 2 miljoner muslimer - de flesta turkar - är en maktfaktor i tysk politik.

 

Men enligt tidningen Stern, så var det "Fast mehr Minister als Moslems"! Nästan fler ministrar än muslimer! 


En tillställning med både fördelar och nackdelar! Budskapet det rätta men hur är det med viljan? Den lilla judiska befolkningen i Berlin liksom i Paris är hårt ansatta av militanta muslimer. Det kan man till och med läsa i tyska tidningar nästan dagligen!  

 

Men spänt var det stundtals i publiken med både israeliska och iranska(!) flaggor. Vem som har rätt eller fel har det stridits om sedan 800-talet och denna diskussion lär fortsätta! 

 

Noterbart är att brittiska twittrare börjar härskna till. Det blev ingen "världsstorm" eller Gedanken, när militanta muslimer bombade ihjäl 50 London-bor 27 juli 2005.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar