lördag, januari 10, 2015

Vad är det värsta med #JeSuisCharlie i Paris

Stödet för hotet mot världens fria ord har varit massivt med vissa undantag. Alla stora kanaler BBC, SKY, CNN, ARD har haft paneler som lugnt och sansat resonerat kring varför vissa muslimer radikaliseras och använder Allah, som förevändning att terrorisera andra människor. Synnerligen tänkvärda olika attribut i debatten har belysts och värderats.


Idag lyssnade jag på en ganska potent diskussion på brittiska BBC med deltagare "ur alla läger". Det som framkom vid denna debatt var inte så mycket hotet mot det fria ordet, som att en liten förtvinande skara av franska judar utsätts för dåd, som är fullständigt irrelevant till deras etnicitet.


Suger man på dessa ord en stund så förstår man givetvis vad som är allvarligast. Skall människor, som inte vill göra annat än att leva i fred och ro utan några särskilda synpunkter på andras tyckande eller ev religion, förföljas på detta vis? Betraktar man inte franska judar som fransmän? Eller svenska judar för svenska för att nu adressera en i Sverige aktuell fråga?

 

Det otäcka är att den person, som sköt ihjäl fyra personer på en kosher-butik i Paris agerade rasistiskt, vilket givetvis är lika eller än värre att hämnas förlöjligade personer knutna till militanta eller religiösa entiteter!

 

Stefan Löfvén reser nu till Paris för att visa solidaritet men har två störande dokument med sig i portföljen. Den ena handlar om stöd för Hamas och den andra hur regeringen Persson 2006 just motarbetade det fria ordet. Något som Wolodarski skriver om idag i DN!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar