måndag, januari 12, 2015

Je Ne Suis Pas Charlie

Nej vi är inte alla Charlie. Men många ställer sig bakom uppropet "Je suis Charlie". Rubriken översatt betyder Jag är inte Charlie; dvs jag är inte för ordets frihet eller värnar om offren för den rasistiska attacken mot kosher-butiken i Paris.


Det är  många idag som betecknar sig som Je Suis Charlie dvs för ordets frihet. Men det finns media och organ, som medvetet inte tillhör denna ädla skara av sanningens bejakare. Vi gör nedan en lite sammanställning av de media som borde fundera över vad man sysslar med.


För det första kan man lätt säga att svenska vänstern har tagit monopol på vad som är rätt eller fel. Man gillar inte det fria ordet och har därmed diskriminerat sig som "Je suis Charlie"! Om det nu bara vore så - så skulle problemet dock vara minimalt. Vem lyssnar till denna vinbedränkta redd. 

 

Det stora problemet är att ett antal, som de framställer sig, seriösa media inte alls gillar det fria ordet. Vi har nu listat de främsta källorna för Je suis Charlie och dess rubricerade motsats. 

 

Den värsta insatsen i detta avseende står nog svensk Public Service för och kanalerna SVT:Rapport/Aktuellt. Samtidigt som en hel värld fördömde dåden i Paris och i synnerhet de rasistiska dåden, så bekymrade sig dessa två kanaler mer för svenska muslimers öde än för döda judar. Detta går igen i ett ganska långt perspektiv. 

 

SVT -rapportering direkt från Paris var även i jämförelse med France24, BBC, SKY mfl utmärkt. Men så snart man kommer in på Rapports redaktion och fasta hålltider finns det någon liten elak gnom, som skall ställa allt på huvudet. SR/Ekot är inte ett dugg bättre. En av Europas mest vinklade radiokanaler.


När det gäller media så finns det förvisso fler, som värnar om det fria ordet. Men vi nämner särskilt Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet två ljus i ett ganska stort mediamörker. Vi vill även nämna TV-kanalen Axess, som verkligen försöker öka vitterheten hos den svenska befolkningen!

 

Några fler som bör överväga sig tillhöra "Je suis Charlie" är förutom Public Service alliansfrittsverige.nu samt TT och Aftonbladet båda med stort LO-ägande. Lokalt i Sörmland finns det även avarter både på radio- och tidningssidan. De vet säkert själva, att de inte tillhör "Je suis Charlie!"


Enligt dagens DN så var heller inte förra justitieministern Laila Freivalds särskilt intresserad av det fria ordet. Så vi får nog även inlemma dåvarande socialdemokrater i denna svarta skara.


Men det är fantastiskt att kunna ta del av dessa event på nära håll i France24 (med Marcus Karlsson), BMF (intervjun), SKY News, BBC och CNN. Även SVT var bra utanför Rapport-studion.


 Nous Ne Sommes Pas Charlie!

Je Ne Suis Pas Charlie (antisemitisk/nazistisk svensk FB-grupp)

SVT Rapport/SR/Dagens Eko/P4 Sörmland

Alliansfrittsverige.nu

Tidningarnas Telegrambyrå, TT

Aftonbladet

Regeringen Persson (Freivalds)

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar