torsdag, januari 01, 2015

För tjugo år sedan!

Ö.världen runt Union Island

För tjugo år sedan i februari fyllde vi jämt ett halvt århundrade. Hustrun och jag reste till Karibien även benämnt Väst-Indien till öarna Barbados och Tobago. En av resans höjdare var flygturen i litet plan från Barbados till Union Island (St Vincent och Grenadinerna). Flygplatsen låg på en landtunga (vänstra pilen) med ett högt berg i anslutning. Landningen gick till så att man följde bergets backe ned på ca 5 meters höjd rätade upp planet och landade. Jag var co-pilot så det var extra spännande. 

 

Från Clifton bordade vi en stor segelbåt och passerade på vår väg mot Tobago Cays även ön Mayreau (högerpil), där bl a Rolling Stones hade ett sommarhus. Vi landsteg på flera ställen. Ja man dök i från båten och fick klättra upp. Så småningom hamnade vi på den lilla ön Jamesby Island (uppåtpil), där det var fantastiskt att simma i havet! Just öarna kring Tobago Cays är oerhört vackra och ett fantastiskt minne för livet.Tillbakaresan gick bra och efter en vecka på Barbados så reste vi till det riktiga Tobago via Trinidad mitt under Mardi Gras! Det var fullt ös med parader och steel-drums! På flygplatsen på Trinidad bjöds man på rom-punsch, dansande människor och häftig musik! Likaså var det fullt ös i Scarborough Tobagos enda stad. Men det är en annan historia. 

 

Till Tobago kan man åka direktflyg i vinter med Apollo! Inte dumt om man råkar ha plånboken i hyfsat skick. Numera är vi folkpensionärer, så utflykterna blir inte så långa! Men med Google Earth kan man verkligen resa virtuellt!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar