torsdag, januari 01, 2015

Sparsmakade asylsökande? Vill inte förläggas till Jämtland!

En grupp med asylsökande från Syrien vill inte lämna bussen vid asylförläggningen i Grytan, Jämtland. Grytan är en gammal militärförläggning och skjutfält och ligger 3 km från Brunflo samt 12 km från Östersund.


Men varför skulle Grytans flyktingförläggning vara värre än krigets Syrien? Det får man nog fundera på en stund. Och är det verkligen flyktingar i behov av skydd eller är det snarare mer sparsmakade gourmeter vi tar emot? Ja den frågan måste man ju ställa sig efter denna uppvisning! Det som mest dock fascinerar är svenska myndigheter agerande, där polisen hänvisar till Kronofogden för att avhysa passagerarna utan biljett medan Kronofogden begär handräckning från polisen. Moment 22?


Skall en buss- eller tåglinje stoppas i avvaktan på Kronofogdemyndigheten fattar beslut i ett avhysningsärende? Sådana sker varje dag i Sverige. Hur naiva får svenska myndigheter bli? Det är väl detta som spär på den ökande alienationen mellan allmänhet och invandrare - inte flyktingmottagningen i sig!


Men givetvis finns det en aspekt som vi tidigare talat om på denna blogg. Hur skall flyktingar som har fått uppehållstillstånd migreras i det svenska samhället om man bor ute i skogen, där man ofta är betydligt fler till antalet än de boende. Det kommer nog att skapa missämja och mest göda svenska flankpartier! 

 

Visst kan man ana tankarna hos en syrier, som aldrig sett snö eller den mörka polarnatten, när man anländer till detta fd skjutfält! Det väcker säkert starka känslor och kanske känns som en nitlott. Men man kan ju undra över vilka rykten som florerar om välfärdslandet Sverige? Knappast att 600.000 invandrare saknar jobb och att det i genomsnitt idag tar 8 år för att få ett jobb!


Men att gulla med sparsmakade gourmeter kan aldrig försvaras. Sverige är förvisso ett stort land med mycket plats, som Reinfeldt uttryckte det. Men de flesta flyktingar uppskattar inte Reinfeldts grankoje-erbjudande utan  vill bo i centrala Malmö eller Stockholm, där det dock knappast finns någon plats - inte ens till vanliga svenskar!

 

Väljer man att söka asyl i Sverige måste man p g a den omfattande bostadsbristen - som våra riksdagspolitiker inte åtgärdat - tyvärr räkna med att placeras ute i skogen. Något som givetvis inte är särskilt bra för anpassningen till det svenska samhället.


Det måste dock bli en bättre ordning i flyktingmottagandet i Sverige. Innan ett beslut om uppehållstillstånd skall givetvis folk inte släppas ut på stan. Många kommer att avvisas från Sverige då de saknar skäl för uppehållstillstånd. Det kan väl knappast vara särskilt humanitärt att påbörja en integration när man nog vet att vederbörande egentligen saknar asylskäl.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar