söndag, januari 18, 2015

Pegida ställer in måndagens protest i Dresden efter hot från ISIS!


Så snabbt försvann det fria ordet i Tyskland. När Pegida nu förklarar att man av säkerhetsskäl avstår från måndagens demonstration, så uppfyller man givetvis Angela Merkels önskan och många med henne. Så långt räckte det fria ordet - även om det i många avseenden kanske var främlingsfientligt - i en stor europeisk demokrati. 

 

Antisemitismen är dock omfattande i Tyskland ända upp på högsta regeringsnivå - liksom i Sverige - och det har märkts inte minst bland alla demonstrationer till förmån för bl a islamister, som funnits på olika håll i landet de senaste veckorna. Händelserna i Paris verkar inte ha påverkat det tyska klimatet på något vis!


Man kan ju undra över hur någon nu skall våga kanalisera kritik mot ISIS, Talibaner, al-Qaida, BOKO HARAM eller Tysklands egna salafister i fortsättningen, då t o m den tyska regeringen har en viss förståelse för dessa terrorister. Skall bli intressant att följa kvällen tyska nyheter och kanske ta del av Angela Merkels kommentarer! Det var ju inte hon som fick stopp på Pegidas protester utan islamistiska terrorister! Vad har de för något gemensamt?

 

Många vill likna Pegida vid Hitler-Tyskland på 30-talet. Men då var protesterna styrda av regeringsmakten nu kommer protesterna från folket precis som de gjorde innan DDR:s kollaps. Hitler-Tyskland var ju dessutom lierade med muslimerna i landet. Givetvis är det obehagligt att generalisera över en hel religion oavsett om det är kristna, judar, muslimer eller buddister. Men det måste gå att kritisera uppenbara avarter. Det måste gå att kritisera ISIS. Det ger det fria ordet rätt till!

 

http://www.tagesschau.de/,   

http://www.dn.se/nyheter/varlden/dodshot-stoppar-anti-islamistisk-demonstration/

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar