måndag, januari 26, 2015

Sverige inför skranket!

Idag utfrågas Sverige FN:s människo-rättsråd, som uttrycker stor oro för ökande hatbrott och kvinnovåld i Sverige.

 

Det som rent allmänt gäller för Europa är bl a romers situation, hatbrott mot muslimer och ökande antisemitism. Tittar vi specifikt på Sverige framträder vissa oroande mönster. Bl a har Sverige bland de högsta sexualvålden i världen mot kvinnor och barn.


En ökning med 50 procent av sexuellt våld mot kvinnor mellan 1995 och 2008 oroar, särskilt rapporter att de sker mot kvinnor med funktionsnedsättning. Kvinnor i våldsamma förhållanden måste skyddas bättre. 

 

I Sverige verkar det bara vara organisationen FATTA, som fattat samt Amnesty International som påpekat detta vid upprepade tillfällen.

 

Samernas rättigheter uppvisar dessutom stora brister, bland annat när det gäller landrätt och språk.

 

Omsorgen om ensamkommande barn är dålig. Något som vi tidigare uppmärksammat på denna blogg. Barn skall inte bo på anstalt utan i familj! 

 

FN oroas av den omfattande diskrimineringen av romer samt kraftigt ökade hatbrotten mot små minoriteter som judar och romer.

 

Ja de flesta länder i världen får ungefär samma beskrivning eller sämre men ovan uppräknade förhållanden är mer Sverige-specifika!

 

En del sansade bedömmare anser att denna FN kommitté består av en samling "toktollar". Men någon sanning kanske det finns!

 

Manifestation mot kvinnovåld!

Sverige kritiseras av EU och Amnesty International!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar