söndag, januari 25, 2015

Grekland väljer kommunismens väg!

 

Enligt alla bedömningar kommer nu kommunisterna att styra Grekland de närmaste åren. Befolkningen verkar vara ganska trött på både konservativa (nu enda motståndaren) och Giorgos Papandreous PASOK (det gamla socialdemokratiska partiet) som nu verkar vara helt utraderat.


I det något oanade programmet SVT  Rapport kan man få höra att detta är till gagna för hela Europa! Man förklarar inte närmare detta något kryptiska påstående. De grekiska kommunisterna vill nu hoppa av det stödprogram som EU har visavi Grekland. Något som vi i övriga Europa ställer oss frågande till.


Ja vem sågar av den gren man sitter på? Nog bara grekiska kommunister! Den grekiska tragedin fortsätter i oförminskad styrka. Men intressant dock ur ett genomgripande samhällstänk är om planekonomi (kommunism) eller marknadsekonomi (liberalism), befrämjar framtidens välfärd i Grekland!

 

Däremot tragiskt för den vanlige greken i gemen. Förmodligen blir det nu även inget besök i år på Rhodos - nog lite för stökigt! Den grekiska tragedin är nog inte enbart politisk. Den handlar om en omfattande korruption!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar