måndag, januari 19, 2015

Israel-Palestina igen!

Relationen mellan Sverige och Israel befinner sig på en historisk bottennivå. Med ett annat diplomatiskt handlag hade det inte behövt bli så. Allt enligt DN:s Wolodarski i Inte Israelfientligt att förespråka tvåstatslösning.

 

Efter totalkollisionen och hårda ord mellan utrikesminister Margot Wallström och företrädare för staten Israel har de flesta liberala ledarskribenter blivit  ganska upprörda över Wallströms retorik och menar att Palestina-frågan är ganska klantigt skött av regeringen Löfven.

 

Stefan Löfven har jämställt Israels krigföring mot Hezbollah i Libanon med Nazityklands värsta illdåd!


Han ignorerade samverkan med EU och hastade fram ett erkännande av Palestina som saknar förankring i riksdagen!


Man kan nog utan överdrift påstå att den Israeliska regeringen är rasande på den svenska regeringens hantering. En bidragande faktor till sakernas tilltånd är nog även att det numera i den svenska regeringen finns två anti-israeler nämligen, Gustaf Fridolin och Mehmet Kaplan. Den senare är känd för att bjuda in nazi-inspirerade talare till Sverige och båda har förövrigt medverkat i Ship to Gaza!


Man kan ju lätt undra över varför den svenska regeringen så ensidigt föredrar Palestina. Det kan ju inte vara omsorg om att kunna vara en medlande instans i konflikten. Det har man ju med sitt agerande klart distanserat sig ifrån. Snarare verkar det som regeringen Löfven inte är särskilt intresserade i ämnet och nu skickat en rejäl tystande munsbit till de gläfsande vargarna i Vänster- och Miljöparti!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar