torsdag, mars 06, 2014

SVT och ÖB Sverket Göransson!

ÖB Sverker Göransson har ju enligt Sveriges Television uttalat sig att det svenska försvaret inte behöver mer resurser. Försvarsbudgeten i Sverige på dryga 40 miljarder är densamma som för året 1990. Enligt SCB borde den med samma standard i dag vara 65 miljarder. Skulle försvarsbudgeten utvecklas som t ex socialbudgeten så hade försvaret haft närmare 80 miljarder till förfogande.

 

Enligt SVT finns det ingen anledning att förstärka svenska försvarsresurser på Gotland. Tidigare fanns där 3 regementen och ca 3.000 soldater. Idag finns det 15 st reguljära och hemvärnet kvar.

 

Vi som jobbat över 30 år i försvaret vet att en enorm kapacitetsminskning har genomfört under 90-talet och fortsätter uppenbarligen. Sverker Göransson menar att försvaret löser sin uppgift enligt riksdagens beslut. Detta är ju ett skämt! Det svenska försvaret idag är en spillra av vad det var under det kalla kriget. Ett krig som nu verkar ha väckts till liv igen av Vladimir Putin et consortes!


Nu vet vi att Göransson anser att försvarsbudgeten är fullständigt under isen så vi kan bara konstatera att Sveriges Television med rätt att ljuga svenska folket upp i ansiktet är igång igen!

 

Vi har ju sedan många år slutat att titta på SVT:s Rapport. Ett uselt nyhetsprogram jämfört med Sky News, BBC, ARD, ZDF, al Jazeera m fl som vi kollar dagligen. Men efter olika påståenden måste man ju kolla och frapperande är då hur SVT alltid försöker omge regeringen Reinfeldt med nålstick och lögner. Att inte svenska folket tröttnar på denna stalinistiska megafon!

 

 SVT:s journalister skulle knappast kunna få ett jobb på någon vederhäftig svensk dagstidning. Nu samlas man i Public Service häng och lär tyvärr så förbli!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar