onsdag, mars 19, 2014

Efterspelet till Kärrtorpskravallerna!

Den avsedda fredliga demonstration mot rasism och fascism som genomfördes i Kärrtorp sistförliden december fick ju ett epitet i press och TV, att det var nazister som störde demonstrationen och misshandlade fredliga demonstranter.


Nu vet vi att extrema högerkrafter störde demonstrationen men att även extrema vänsterkrafter som stod för mycket av våldet. Ganska omgående anhölls - enligt media - ett antal högerextremister för våldsamt upplopp medan pressen talade tyst om de vänster-extremister som anhållits samt givetvis mörkläggningen av den vänsterextremist som häktats för mordförsök.


Idag meddelar dock tidningen Expressen att 5 vänsterextremister kommer att åtalas för våldsamt upplopp, Man kan då notera att fördelningen av "förövare" är ganska jämn mellan kontrahenterna. Utöver detta åtalas även en person med märkligt nog skyddad identitet. Använder man detta skydd i brottsligt syfte är det naturligtvis allvarligt!


Bland de nu åtalade vänsterextremisterna finns vänsterpartisten och AFA-aktivisten Marlen, tre medlemmar av revolutionära fronten; Viktor från Hägersten, Ramiz från Skärholmen och Linus från Strängnäs samt inte minst den för mordförsök häktade Peter från Hägersten. Den senare är dock på rymmen!


Vi som länge ansett att nazister och kommunister är samma andas barn får nu kvitto på att denna långa livserfarenhet är korrekt. I Sverige frodas numera Svenskarnas Parti och Nationaldemokraterna å ena sidan samt Revolutionära fronten och Kommunistiska partiet å den andra. Som tur är går de oftast löst på varandra! Men de utgör förvisso ett problem i en demokrati. Alla extrema rörelser är ju fascistiska till sin läggning; dvs staten går före individen!

 

Det som är ganska märkligt i sammanhanget är, SVT och särskilt Dagens Eko:s stöd för de vänsterextremistiska rörelserna. Något som skulle vara omöjligt i något annat europeiskt land, där nyhetsrapporteringen från public service är betydligt mer balanserad! I Tyskland, där en omskakande nazism och kommunism försvårat samhällets positiva utveckling, är dessa partier förbjudna och medias hållning synnerligen kort mot alla extrema.

 

Svenska media är ganska frikostig med att ge alla busar på den högra flanken epitetet nazister. Med denna synnerligen förenklade och  malplacerade retorik förnedrar man de verkliga offren för nazismens terror; judar och romer m fl och förringar de vidriga dåd som utfördes av Hitler-Tyskland under 30- och 40-talen!

2 kommentarer :

  1. Men i svenska medier har ju Expo satts på pidestal och får alltid tolkningsföreträde. Expo är en vänsterextrem organisation som "granskar" politiskt våld - på högerkanten. Vänstervåldet ser de helt mellan fingrarna med. Expo används i media som någon slags remissinstans helt utan att ifrågasättas. Bara det bidrar till att vinklingen blir oerhört icke-objektiv.

    SvaraRadera
  2. Ja personligen har jag reagerat mot att Expo med sina kontakter med extremvänsteern och AFA, används som remissinstans. Det är ju ganska enögt. Men huvudparten av svenska journalister särskilt inom public service dvs SVT och Dagens Eko, bekänner sig till denna vänster. Det är mer beklagligt när seriösa tidningar som DN och SvD gör hänvisningar någon gång!

    SvaraRadera