måndag, mars 25, 2013

Vi gratulerar Gnesta Bluewings


Som i gårdagskvällens match slog Valbo från Gästrikland med 5-3 och därmed blev klara för division 1 nästa säsong. Bra marscherat av en klubb från en lite kommun som många år låg och pendlade mellan 3:an och 4:an.

Vi hoppas verkligen att det numera börjar fungera bättre med både ishall, klubblokaler och omklädningsrum än det gjort tidigare. Ett inträde i en högre division innebär alltid en ekonomisk ansträngning. Kanske behöver man även några ytterligare spelare etc. Men visst är det kul när man ser att hockeyn utvecklas. Ishallen, som tillkom i slutet på 80-talet, var jag själv med och beslutade om. Efter det att elpriserna rasat i höjden beroende på stora skattepålagor från statsmakterna har dock livet för hockeyklubbar inte blivit lika roligt som det var på 80-talet och tidigare.

Däremot gratulerar vi inte vänsterpolitikern Håkan Johanssons korkade uttalande på Facebook om äldre män i Nyköping, som han anser vara "Gnälliga gamla gubbar". Med dagens känsliga mått mätt så är det både ett rasistiskt och intelligensbefriat uttalande av herr Johansson, som har väckt ett ramaskri på insändarspalterna på SN:s webb. Han applåderas dock märkligt nog till uttalandet av den även förmodade "gruppfientlige kompisen" kommunalrådet Urban Granström(S).