måndag, mars 25, 2013

Tragiska artiklar i DN om diskriminering

DN har ju hängt ut en chaufför, ett bussbolag och ett rederi för att två bröder påstått att de placerats efter hudfärg på olika bussar. En person med minsta förståelse för logik inser snabbt att detta inte går ihop. I Sverige finns 13% personer med utländskt påbrå varav personer med annan hudfärg än vit kanske utgör 3%. Det innebär att det i en buss som rymmer 55 passagerare finns det 5-6 personer med utländsk påbrå samt kanske 1-2 personer med annan hudfärg.

Hur dessa få personer då "har kunnat samlas" i en buss är således en komplett omöjlighet och en logisk kullerbytta dvs en skröna. Dessutom vilseleder anmälarna om sin anknytning till Åland. Man påstods studera där när det är ganska enkelt att se att personerna bor i Örebro och dessutom verkar i lokala matbutiker. Dvs sådana butiker som bl a säljer snus. S k snusresor för att köpa obeskattat snus är ju ganska vanligt förekommande men änskönt satt i system en ljusskygg verksamhet!

Passagerarna placeras således förmodligen efter hur stora bagage de har med sig. DN har således lyckats med konststycket att låta ljusskygga affärer bli till en diskrimineringsfråga. I sanning en stor bedrift!

Det värsta är ändå bussbolagets och rederiets defensiva hållning. Man skall väl hålla på sin personal och intill annat är bevisat inte vidta "åtgärder" mot oskyldiga personer. Vi får hoppas nu att bröderna från Örebro blir utredda både för förtal och eventuella icke legala affärer! Vi önskar även aktuell chaufför välkommen tillbaka till jobbet! Vi kommer nog att åka med honom i sommar!

Dubium sapientiae initium! - Tvivlet är vishetens begynnelse!