lördag, mars 23, 2013

Att söka vara positiv är en dygd!

Eftersom jag skriver om så mycket elände och tokigheter i Sverige försöker jag varje dag att skriva om något positivt.

ABF har idag ett antirasistiskt möte i Stockholm. Det är ju utmärkt. Med många bra talare och rasism skall bekämpas vartän den uppstår. Men när man börjar läsa kommentarerna på nätet så inser man att ABF bjudit in AFA-rörelsen dvs nazisternas motsvarighet på vänsterkanten. Då blev det inte lika roligt längre för en liberal. Om detta har Torbjörn i Björnlunda utvecklat på sin blogg! AFA är ju enligt Leif G.W. Persson det enda kvarvarande hotet mot det svenska samhället.

Det var för övrigt AFA, som inledde våldet i Göteborgskravallerna. En händelse som SVT, Sveriges Television anser vara en mörk tid i svensk historia. Dvs inte AFA:s våld utan polisens!

Vi brukar på sommaren ta husvagnen till Roslagen och åka med Eckerö-linjen till Åland. Kan verkligen rekommenderas. Bra priser lagom lång resa. Trevlig personal. Mycket positivt!

Läste i DN att en busschaufför "påstods" ha delat upp passagerare efter hudfärg i olika bussar från Stockholm till Grisslehamn. Redan inför rubriken började varningsklockorna ringa. Den första reaktionen var att inte ens en kvalificerad rasist skulle agera på detta viset.

Efter närmare granskning visar det sig att är två bröder, som uppgivit detta! Enligt DN så studerar man på Åland men märkligt nog är man samtidigt skrivna i Örebro och arbetar med lokala matbutiker. Så det handlar nog mer om snusförnuftiga affärer än studier.

Då börjar man verkligen undra över vad finns det för logiska motiv till denna uppdelning? Kan man p g a två personers utsaga anklaga en busschaufför, som har fått ett körschema och en passagerarlista av bolaget för att vara rasist? Kallas inte detta för ståndrätt?  Pinsamt för DN och synnerligen förödande för busschauffören. Dubium sapientiae initium (Descartes)!

Uppdaterat hävdar DN fortsatt med emfas att denna artikel jämte ytterligare en är korrekt. Jag frågar mig då vad skulle syftet med denna "separering" vara? Kvalificerad ondska? Något vi inte för ett ögonblick tror på. Det finns säkert andra plausibla förklaringar. Dessa passagerare är ju dessutom kunder till både bussbolag och rederi! Men beskrivna händelser kan i värsta fall associeras med judisk befolkning, som stuvades in i järnvägsvagnar på väg till Auschwitz.

På Cypern går det dock bra? Eller kanske inte. Ja glädjeämnena är inte många i dessa bistra tider. Men vi ser tiden an med den nya skolan. Med högre krav på studenterna för studier på universitet och journalisthögskolor. Det kan bara bli bättre i pressen om ett antal år så vi ser tiden an med tillförsikt.

Nä nu blir det en Midsomer Murders och eventuellt ytterligare någon bra Tatort på tysk kanal! Det känns synnerligen positivt!