fredag, mars 01, 2013

Herbert Tingsten och antikommunistiska CCF

Sveriges Radio P3 Dokumentär, ett public serviceföretag,  upprörs över att Herbert Tingsten skulle ha varit medlem i den anti-kommunistiska organisationen CCF, Congress for Cultural Freedom. För oss som är antikommunister torde detta vara helt naturligt. Sovjet var ju det största hotet mot Sverige på 40- och 50-talet.

Att Herbert Tingsten var en av våra största och främsta kommunistjägare är ju ingen hemlighet. Han var lika kritisk till kommunismen som nazismen - vilket hedrar honom. Då en sådan åsikt kunde vara farlig i Sverige redan på 50-talet, som idag, så fick Tingsten även lida för sitt engagemang mot kommunismen. Han råkade bl a ut för Olof Lagercrantz' onda öga på Dagens Nyheter.

Numera har ju den sanna kommunismen avslöjats inte minst av nobelpristagaren Herta Müller. Fast det tycks inte ha fastnat på ca 6% av den svenska väljarkåren.

Det är ganska typiskt och talande, att det är Sveriges Radio P3 med små forskarresurser, som gräver. 75% av journalisterna bekänner sig ju mer åt denna kommunism är kapitalism. P3 Dokumentär menar att detta skulle diskriminera Tingsten eftersom organisationen stöddes av bl a CIA-medel. Nu var det inte bara CIA utan även t ex Ford, som ekonomiskt stödde organisationen, som grundades i Berlin 1959, som motpol till Stalins "kulturella insatser" i bl a Östtyskland.

Nu kan inte P3 Dokumentär bevisa någonting utan det mesta är obekräftade påståenden. Men det påvisar tydligt att Stalins giftpilar fastnat hos en del.

Fördöm gärna nazismen men absolut inte kommunismen! Då kommer vi!