måndag, mars 11, 2013

Fler pensionärer hos fogden!

Antalet pensionärer över 70 år som hamnat hos kronofogen har ökat med 13% de två senaste åren. Ca 19.000 finns registrerade. Om detta kan man läsa i ett TT meddelande, som gått ut till landsortspressen. Men det är faktiskt bara 0,8% av landets pensionärer. Denna siffra skall även jämföras med alla personer i riket. Då är siffran faktiskt 4%.

Orsaken skulle vara de försämrade pensionerna. Men de facto har ju de lägsta pensionerna dvs garantipensionerna ökat mest. Däremot har avgifter och kostnader för medicin ökat kraftigt. Kanske det är så enkelt att antalet garantipensionärer har ökat.

I artikeln finns tyvärr återigen diverse direkta felaktigheter. Man behöver inte ha bott i Sverige i 40 år för högsta garantipension. Det räcker med att vara bosatt här. När man som garantipensionär söker bostadsbidrag provas man med automatik för ÄFK, äldreförsörjningsstöd, ett obeskattat stöd som uppgår till ca 11.300 kronor per månad (inkl bostadsbidrag). Den således lägsta pensionsnivån i landet motsvarar en vanlig beskattat pension på ca 15.500 kronor per månad. Inte särskilt dåligt!

I Sverige är det synnerligen lätt att driva in skulder genom Kronofogdemyndigheten, som inte finns i något annat land. Dvs helt unikt för Sverige. I alla andra länder i världen måste man gå till domstol om man vill ha en skuld betald. Ett naturligtvis ur rättssäkerhetssynpunkt betydligt tryggare alternativ. Vådan av det svenska kronofogdesystemet är ju alla falska fakturor som är i omlopp. Där denna myndighet tvingas spela med i eländet.

Varför skall just svenskar behöva drabbas av detta ok. Gör som alla andra länder och lägg ner Kronofogdemyndigheten. Då kommer vi att spara pengar, hälsa och liv för en massa människor som ganska oförtjänt hamnar i dess klor!

Då kanske pengarna räcker till behövlig medicin mot prostatacancer. Läs gärna Torbjörn i Björnlundas: Nazipolitik mot äldre i Sverige!