tisdag, mars 08, 2011

Zebran är ett randigt djur, ränderna går aldrig ur!

Den 5 mars 1953 avled Josef Stalin. Det dröjde dock tre år innan Nikita Chrustjov vid den hemliga 22:a partikongressen vågade berätta om alla illgärningar, när sedan länge Lavrentij Beria var undanröjd av resten av ledningen.

Det enda ljusa minnet som finns av Stalin är hyllningsartiklarna i den kommunstiska stora dagstidningen i Stockholm, som beskrev Stalin på ett helt devot sätt. Chefredaktören som då höll i pennan och senare blev ordförande i kommunistpartiet i Sverige hette C-H Hermansson, alltjämt i livet, kånkande på den historia som ingen vill kännas vid i dag. Men glöm inte: Zebran är ett randigt djur, ränderna går aldrig ur.

Detta är ogenerat knyckt från Gunnar Andréns blogg.

Vill man läsa mer om kommunismen och dess medlöpare i Sverige så rekommenderas boken Vänstern och tyranniet av Per Ahlmark. I denna bok recenseras bl a Anders Ehnmark, P.O. Enquist, Gunnar Fredriksson, Jan Guillou, Sven Lindqvist, Sverker Åström, Pierre Schori, Göran Palm, Sten Andersson, Karl Vennberg, Jan Myrdal, Arne Ruth, Olof Lagercrantz, Birgitta Dahl och Olof Palme, för sitt stöd till diktaturer och odemokratiska stater.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar