onsdag, mars 09, 2011

Det går bra för Gnesta


Enligt den preliminära årsredovisningen för 2010, som skall behandlas på måndagens kommunstyrelse går det synnerligen bra för Gnesta. Året 2010 som var Alliansens sista år vid makten gjorde kommunen ett resultat på 28 miljoner kronor. Pengar, som är viktiga för soliditet, personalens pensioner och inte minst för kommande stora investeringar såsom Liljedalshem, Badhus, Brandstation m fl.

Läser man den 70 sidiga skriften, vilket alla borde göra som är något intresserad av vad som händer i kommunen, får man en god överblick över vad som gjorts, blivit bra eller obra.

Enligt min uppfattning med 20 år i politiken i Gnesta, utgör 2010 det år som varit bäst för Gnestas utveckling i alla avseenden. Detta framgår med önskvärd tydlighet i denna årsredovisning. Vi hade utan något större hinder kunnat sänkt skatten med 50 öre detta år. Nu det blir givetvis för den nya oerfarna rödgröna röran vid rodret, en stor utmaning att föra kommunen mot än bättre resultat. Något som givetvis en majoritet av väljare tänkt sig. Lycka till!

Det är troligtvis en försvinnande liten del av allmänheten, som har god kännedom om viktiga och utvecklande politiska frågor för kommunen. De flesta tar nog bara del av en ofta ganska intetsägande retorik kring cykelställ, som framförs i lokalpress. Något som knappast ingår i uppgiften att styra ett företag med över 600 anställda och en omsättning i halvmiljard-klassen.

Jag rekommenderar starkt att du tar del av denna årsredovsining, som samtidigt utgör ett testamente av 6 års Allians-styre med Henric Sörblad vid rodret! Nu är det upp till de rödgröna, att visa sig på styva linan. Hittills har man som sagt inte åstadkommit särskilt mycket och varit mest anti!

På denna länk skall du kunna finns årsredovisningen! Det tar en stund 4 MB!

Eller möjligen på denna!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar