torsdag, mars 24, 2011

Lånta fjädrar igen

Idag kan man läsa en ganska omfattande artikel av Josefin Branzell Hertz i Sörmlands Nyheter angående ev ungdomsråd. Bakgrunden utgörs av tre motioner - två från undertecknad och den tredje av Mikael Clemens våren 2010.

Mina två motioner handlade först om Ungdomens Hus, som ju finns infört och den andra, som nu legat till sig rejält om att skapa ett Ungdomens parlament. Dvs i stort samma ärende, som Mikael Clemens motion.

I artikeln intervjuas av någon anledning Kukkamaria Valtola Sjöberg(MP), som på intet vis haft någon som helst del i någon av motionerna. Det hade väl varit klädsamt att åtminstone intervjua den senaste motionären Mikael Clemens.

Kukka har ju tidigare valt att jobba med lånta fjädrar (skolresultaten som ju alliansen bort krediteras för) och tänker uppenbarligen fortsätta i samma stil!

Läsplattor
I dagens SN kan man även läsa om att några odefinierade politiker vill införa läsplattor i kommunens verksamhet. Det som skribenten glömde bort var att det är Ingrid Jerneborg-Glimne(M), som för Gnesta Alliansens räkning lämnat in en motion om detta!

I vårt moderna tidevarv borde tekniken kunna ges en chans. Efter mer än 20 år i Gnesta-politiken har det samlats en betydande mängd dokument därhemma - ja ett helt fyllt rum. Tidigare sparde jag allt men nu för tiden blir det bara kommunstyrelsens handlingar samt sådana som berör byggnation kvar.

Ett ytterligare bra syfte med en datorisering är att det underlättar för nya och oerfarna i branschen att kunna söka och få information så att man slipper tröttsamma upprepningar och nya hjuluppfinningar!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar