tisdag, mars 22, 2011

Märkligt hur starkt stödet är för kärnkraft

Det är fantastiskt hur starkt stödet för kärnkraften i Sverige fortfarande är. 2/3 av befolkningen vill ha denna kvar för att klara framtidens välfärd, trots att Sveriges största propaganda-apparat SVT, likt NATO mot Gadaffi, bombat dag ut och dag in mot den svenska kärnkraften, troligen den säkraste i världen, sedan alltsedan tsunamin på andra sidan jordklotet dödat fler än 20.000 japaner. SVT synes mest vara intresserad av -kärnkraftproblematik och inte så mycket över svunna liv. Man undrar verkligen över deras humanitära ådra!

Det kan kännas underligt att tvingas betala stora licenspengar varje år för någon annan vill höra på SVT:s "objektiva" rapportering! Jag säger inte att allt är dåligt men i de flesta sammanhang har man dubbla agendor. Och det vill man givetvis inte betala för. Det är nog dags att låta SVT konkurrera på samma villkor, som alla andra TV-kanaler. Då har man ju möjlighet att välja bort propaganda!

Det enda land i Europa, som över tid haft någon form av kärnkraftdebatt är Tyskland, som ju släpper ut stora mängder koldioxod per capita. Långt mer än Sverige. Den debatten redovisar knappast några hållbara lösningar för landet utan är mest av karaktären anti - dvs att bara vara mot och inte kunna föreslå något bättre. Som det nu ser ut satsar Tyskland fortsättningsvis på kolkraft, något som man lovat att minska tidigare. Dessutom har man nu i stort sett förstört det gamla kulturlandskapen längs Rhen med vindmöllor. Hamburg ser mer och mer ut som efter andra världskriget. Inte särskilt trevligt!

SVT försöker uppenbarligen få igång en liknande debatt i Sverige. Tittar man på andra länder med kärnkraft så saknas den debatten fullständigt. Ibland gäller det att ha is i magen.

Det går naturligtvis inte att ha en Public Service, som inte är objektiv och som inte prioriterar humanitära förhållanden. Den stundtals extremt vänsterinriktade strömningarna på Sveriges Television oroar!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar