måndag, december 01, 2014

Magdalena Andersson(S) med rätt att svara goddag yxskaft!

Kvällens intervju i Aktuellt med finansminister Magdalena Andersson(S) blev en ganska pinsam historia. Reportern ställde samma fråga fyra gånger men Andersson svarade ävenledes goddag yxskaft varje gång!


Egentligen är det ganska konstigt att hon liksom den efterkommande journalisten från Aftonbladet menade att SD inte skulle få rösta på vilket budgetförslag som helst; dvs antingen regeringens eller Alliansens budget. Man hänvisade till praxis. Men då har man nog rejält tappat bort historien. Riksdagen har funnits länge och det har gjorts mängder av avsteg från en sådan praxis under åren. Att hänvisa till praxis torde vara ett av de sämsta argumentet man kan komma med för att plädera för en egen budget.

 

Bra var dock som vanligt Expressens Anna Dahlberg, som utifrån ett betydligt mer objektivt perspektiv resonerade kring hur budgetfrågan kommer att hanteras! Ibland undrar man varför Aftonbladet bara anställer konstiga uppenbara partigängare?


Det är märkligt att det är så mycket stön och stånk över det parlamentariska läget. De flesta regeringar i Sverige de senaste 50 åren har varit sk minoritetsregeringar. Inget märkvärdigt med detta. I de flesta länder i Europa får man jämka sig samman; en grundläggande princip för parlamentarismen. Om Löfvén faller så är det faktiskt på eget grepp. Alliansen skall givetvis hålla stenhårt på sin budget. Allt annat skulle givetvis vara att kasta in handduken något som är ovärdigt en politiker och ett svek mot väljaren!

 

Stefan Löfvén och socialdemokraterna talar hela tiden om att det just är SD som ev fäller regeringen men det är faktiskt den samlade oppositionen som ev fäller regeringen tillsammans. Man skall givetvis inte bilda regering utan att ha parlamentariskt stöd eller försäkringar, som S och MP. Det verkar som om många partiföreträdare har glömt bort det parlamentariska systemet. Alliansen regerade 2010-2014 med stöd av SD och i vissa frågor med MP. Socialdemokrater har i många år haft kommunister som samarbetspartners utan att skämmas!

 

S deklaration att pensionärerna nu inte får någon skattesänkning är ju ren bullshit. För vår egen del blir det faktiskt höjd skatt som pensionär!


Årets bästa julpresent skulle vara en kompetent Alliansregering. Och kommer den inte nu så blir det kanske nästa års bästa julklapp! 


Alliansen: Carpe diem!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar