onsdag, december 03, 2014

Som man bäddar får man ligga! Högmod går före fall!

Efter lite funderingar om vad som hänt i riksdagens budgethantering, framstår det ganska klart att det är Stefan Löfvén - kanske med dåliga rådgivare, som misslyckats! Alliansen har ju i månader förklarat att man gör en egen budget och vad man skulle göra i Rosenbad mitt i natten kallad av Löfvén känns rätt märkligt. Vi hade kanske trott att SD kulle välja en annan väg i varje fall initialt; men nu är det som det är och ansvaret kan bara var Löfvéns!


SVT, som ju är en otrolig beundrare av den socialdemokratiska regeringen,  försöker på SVT Text framhålla att det är alla andra utom S, som bär ansvaret för den uppkomna situationen. Man menar att det är en unik situation, vilket inte är sant på något vis. I europeisk politik är detta för övrigt vardagsmat; särskilt om en regeringschef spänner bågen så den brister. SVT är inte trovärdiga!


Regeringshaveriet kommer kanske tidigare än vi anat men hela konstellationen med S och MP kändes overklig och konstlad. Det är svenska folket som givetvis bestämmer och nu har vi den parlamentariska situation som vi har. Det är bara att gilla läget och se till att skapa en regering med tillräckligt underlag i riksdagen! Klarar man inte av det så återstår givetvis nyval, vilket dock mycket troligt endast förvärrar läget. I alla fall för regeringen som nu uppvisar en tydlig inkompetens i förhandlingsteknik!  

 

Hade inte Reinfeldt sviktat hade Alliansen kunnat fortsätta att regera. Något som hade varit bra för Sverige. Kanske Alliansen nu börjat inse, att man för lättvindigt släppte möjligheten att forma Sveriges framtid!  

 

"Övermod följs av nederlag, högmod går före fall." (Ordspråksboken 16:18)

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar