onsdag, december 10, 2014

Det svenska språkets utarmning!

Man kan bara bli förtvivlad och uppgiven, när den svenska vänstern i ökande takt och politiskt syfte börjar missbruka ord som nyfascism, nazism, xenofobi (främlingsfientlighet) mm. Nu senast kallade Henrik Arnstad liksom Stefan Löven(S) SD för nyfascistiska. Vi har skrivit spaltkilometer om detta på denna blogg. Inte för att vi gillar SD utan för att vi varit utsatta för den verkliga fascismen. Den som funnits i alla år särskilt mot avvikande, romer och judar! Arnstad har t o m försökt göra Herbert Tingsten till fascist!

 

Vi vill inte att Hitlers bödlar och senare anhängare skall jämföras med ett antal skrikande och finniga ungdomar, som kastar smällare likt anarkister och uppför sig allmänt illa! Då sliter man ut dessa ords reella värdegrund! Man kan heller inte använda det som politisk retorik. Det är i högsta grad ohederligt. I stället borde det vara upp till dessa orakel, att tala om vad det är som är nazistiskt etc. Det finns ju internationella definitioner av dessa ord, Svenska Akademins Ordlista och Wikipedia för den delen. Läs dessa och återkom med vad som är nazistiskt eller fascistiskt hos alla andra än den svenska vänstern! En vänster som är klart bockfotad av arvet efter Stalin, Mao, Castro och Kim Il Sung!

 

Sociologen Göran Adamsson, skriver idag i SvD, att "SD kan inte betecknas som nyfascistiskt"! Det essentiella i hans essä är de citerade raderna nedan. Jag kan inte annat än instämma! Det svenska språket börjar förbrukas! Jag skulle inte skriva en rad om elaka kommunister på denna blogg om det inte vore för att främst vänstern framhåller sig själva som lamm medan alla från mitten och höger ut är mer eller mindre fascister och nazister. Det är min sk kompensation!

 

I fråga om invandring; något som vi bloggat om någon gång är vår huvudtes, att vi tar dåligt hand om flyktingar. Svenska politiker tycks inte göra något för att få fram  nya arbeten och bostäder; ett livsvillkor för alla inte bara invandrare! Detta är nog ett stort bidrag till dagens politiska alienation mellan SD-väljare och förd politik! Knappast för att dessa väljare är nyfascister! Sverige är ett rikt land. Gör något!


"När SD kallas nyfascistiskt blir den psykologiska effekten inte att partiet svartmålas utan att verkliga fascister banaliseras. På så vis bidrar Löfven och ­andra till att anklagelserna mot SD blir än mer svepande och urskillnings­löst drabbar allt större politiskt otränade väljargrupper som medvetet eller ej ­låter sig radikaliseras: ”Är det fascism att våra barn ska tala god svenska? Att hissa flaggan? Nästa gång blir det SD!”

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar