söndag, december 28, 2014

I praktiken regerar nu Vänster- och Miljöpartiet Sverige!

Efter att Alliansen lagt sig vördnadsfullt platt på marken, gått i politisk exil och givit Stefan Löfvens socialistiska grupp carte blanche ända fram till 2022 (enligt Thomas Bodström(S)), kommer Sverige i praktiken att styras av Vänsterpartiet och Miljöpartiet. Stefan Löfven måste ju ha med dessa två partier på gemensam linje för att kunna utnyttja detta visavi ett i stoftet krälande Allians. 

 

Det innebär att en vänsterpolitik kommer att föras i riksdagen trots att en parlamentarisk majoritet inte gillar detta. Kan det inte bli mer konstigt? Varför skall man rösta på Moderaterna om de för en socialistisk politik?  Att döma av FB så är de flesta moderata väljarna ganska kallsinniga till detta för Alliansens politik så katastrofala avtal. Det måste verkligen finnas betydligt viktigare frågor än migration!

 

Som det nu är ligger landets alla viktiga frågor för fäfot. Men kanske våra riksdagsmän inte klarar av att hantera den allt sämre skolan, fler arbetslösa, industrins utveckling, brottsutvecklingen, vårdens förfall, de äldres situation, pensionernas förfall, bostadsmarknadens inlåsningar, välfärdens fortlevnad kontra skattehöjningar. Vad skall hända med det svenska försvaret i händerna på ryssvänliga?

 

Mitt förtroende för synnerligen väl avlönade riksdagspolitker är inget vidare för tillfället. Nyvalet var bra att stoppa av flera skäl. Men till vilket pris? Att uppge sin egen identitet!

 

Liberala och en del konservativa politiska redaktörer försöker nu rädda vad som räddas kan. Men ingen talar om vad Alliansen vunnit på avtalet. Man har nämligen inte vunnit någonting för den egna politiken. På den röda sidan - media och twitter - är man mer skadeglad och bespottar Alliansens oförmåga!

 

En stackars professor i SvD svarar på frågan om det finns fler exempel i den demokratiska delen av världen på ett liknande avtal; "i England har man nåt liknande." Detta är ren bull-shit. England har ett helt annat valsystem och Labor och Tories skulle knappast ingå några dylika avtal. Sverige är således helt unikt med detta utomparlamentariska avtal!

 

Politik handlar om vilja; att vilja införa den egna politiken; den man är vald för - inte andras politik!  Vi får hoppas att någon klok startar ett nytt borgerligt parti - ett riktigt sådant, som kan leda Sverige eller bedriva opposition mot socialismen! Kanske Liberaldemokraterna?

 

Uppgörelsen dumförklarar väljarna!

Varför så många arga borgare?

Alliansen våga stå för er egen politik! 

Det här är borgerligt högförräderi! 

Nu låter man SD utforma spelplanen!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar