torsdag, december 04, 2014

Onödigt nyval i omogen politisk ilska!

Efter att ha funderat en stund så inser man att regeringen Stefan Löfvén inte följer "praxis", när det gäller hur man hanterar regeringskriser i en parlamentarisk demokrati. Det första steget är aldrig att utlysa nyval eftersom detta är en rätt kostsam historia för staten, för partierna och enskilda individer. Dessutom riskeras alltid ett noll-resultat; dvs ingen skillnad i parlamentet.Stefan Löfvén uppvisar nu en annan militant sida, som vi inte trodde om socialdemokratin och dess  hantlangare. Det är i grunden ganska trist och inget bra CV inför ett nyval. En god och välgörande statsminister skulle i detta läge naturligtvis ställt sin plats till förfogande och be talmannen söka en ny  lösning på regeringskrisen. En sådan hade nog kunna ordnas till med lite vilja!

 

I sista hand utlyser man nyval och ställer till en stor ekonomisk och organisatorisk oreda för många människor. Stefan Löfvén eller Tjalle Tvärrviggs socialdemokrater har visat upp sin sämsta sida, vilket kommer att göra svenska folket om inte förbannat så ganska irriterat! Nu liknar det mer rysk roulette än ansvarstagande för riket!


En stor risk finns ju för Löfvén, att Alliansen under ny ledning kommer att få tillbaka ett antal röster från SD och då blir de rödgröna uträknade!

 

SN Ledare: Marsch tillbaka in i båset igen! 

Svd Ledare: En fjäder i hatten, jackpott och julafton för SD!

SvD: Nyvalet kan leda till antiklimax!

DN: Därför kunde Löfvén bara skapa splittring! 

Sanna Rayman SvD: Oklokt beslut av Stefan Löfven

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar