onsdag, december 17, 2014

Alliansen måste ändra strategi!

Med det föregående inlägget så kanske någon undrar var bloggarens ev lojaliteter finns? Då skall vi på en gång säga i alliansens liberala del, som alltid. Men varför hjälper han till att hacka på Alliansen? Jo för att Alliansens politik uppenbarligen kommit till väg ände, vilket fler och fler borgerliga väljare inser. Man läser ju inte bara politiska pamfletter utan mycket annat samt både EU och svensk statistik. 

 

Men sossarna då vad säger de om att över 600.000 flyktingar från huvudsakligen Afrikas horn är arbetslösa och lämnas vind för våg. Ja inte mycket. Man sticker huvudet i sanden likt alla partier i denna fråga! Varför har man en mycket generös politik avseende utdelande av uppehållstillstånd men sedan tar det generösa slut. Tror verkligen svenska politiker att man bara kan sitta med armarna i kors medan alla sorters problem uppstår för dessa människor och inte minst samhället i övrigt.

 

Bostadsbristen är akut, oordningen i skolan är monumental, jobben saknas och industrin går på halvfart samtidigt som pensionerna (uppehållen lön) utarmas. De enda pensioner som ökas är garantipensioner (eg socialbidrag). Kommunernas socialtjänster går på knäna och räcker inte till. Varför skall 600.000 människor behöva leva på allmosor, när det finns hur mycket som helst som behöver förbättras och göras i samhället.

 

Personligen tror jag inte att socialdemokraterna kommer att kunna lösa detta dilemma. Man är alltför fast rotad i lägstalön-systemet; det enda borttagande som skulle kunna satisfiera att fler invandrare får jobb. Det finns dessutom en uppenbar fara i denna strutspolitik; främlingskap, som ökar dag för dag och endast gynnar flankpartier. Väljarna åtminstone de borgerliga har förstått, att vi är vid vägs ände och inser nu att jämlikheten mellan etablerade svenska och invandrare helt är i obalans. Att hantera detta med fiskala åtgärder är knappast gångbart som framgår av Tino Sanandajis artikel.


De enda partier i Alliansen som inte medverkat till att föra invånarna bakom ljuset är centerpartiet och kristdemokraterna. Viljan till förändring har varit störst i dessa partier. Moderater och folkpartister har nog mycket att lära.


Det nya extravalet, som är på gång kan dock bli en kollaps för Alliansen med Sverigedemokraterna som ett 20% parti. Därför är det min grundade mening, att Alliansen behöver beakta tre saker. Det första är hur man skall hantera alla dessa arbetslösa människor och kanske även se till att de som verkligen behöver en fristad från krig och förtryck får det. Idag är det en stor del ekonomiska flyktingar, som härbärgeras och som kommer hit av anhörighetsskäl. Detta bör begränsas. I övrigt borde gränserna vara öppna.

 

Det andra som Alliansen bör ta till sig är att placera Vänsterpartiet i samma fack som Sverigedemokraterna. I pressen - främst vänsterpressen - görs kopplingar mellan SD och Hitlers nationalsocialism. Läser man litteraturen så kan man dock inte finna några sådana kopplingar. Men förvisso är partiet populistiskt. I samma kontext är ju vänsterpartiet ett derivat av kommunismen, som mördade mer än 70 miljoner människor varav enbart 11 miljoner ukrainare före 2:a världskriget. Siffror, som Hitler inte en var i närheten av.  Men dessa två partier "outade" blir kampen om makten - även om det innebär minoritetsstyre -betydligt jämnare. Enligt de senaste valundersökningarna skulle Alliansen ha större förtroende än den rödgröna regeringen!


Det tredje i sista hand är att acceptera parlamentarismens grunder, som underlag för ett demokratisk styre. Enligt denna princip kan man inte bortse från alla partier i en demokrati. Det är att gå mot folkviljan. Med denna och en tagen Alliansbudget i riksdagen borde även Alliansen ha styrt landet.


Men som sagt något måste göras för alla dem,  som saknar bostad, arbete och ett meningsfullt liv! Vi kan inte låta populismen styra i Sverige! Nu förutsätter riksdagsmän, att kommuner och landsting skall klara av alla dessa problem. Något som inte kommer att kunna ske! Att ropa kommunerna tar inte sitt ansvar är befängd retorik. Det är riksdag och regering, som inte tar sitt ansvar!

 

Vi vill inte leva i ett falskt av politikerna mörkat 2/3-dels samhälle. Alla skall ha rimliga förutsättningar till ett bra liv om viljan och ambitionen finns! Nu är svenska politikers strutsmentalitet på väg mot total kollaps och fattig fortsätter att vara fattig!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar