tisdag, december 02, 2014

Stefan Löfvéns hotpolitik har nått vägs ände!

Stefan Löfvén(S) har ju bildat svensk regering utan parlamentarisk majoritet. Nu sviktar det under fötterna när majoriteten inser vad (S) och (MP) budget innebär. Skall man då börja ropa på mamma?


Kör gärna över regeringen bästa riksdag och se till att bilda en regering, som kan lägga en budget dvs inriktning på det kommande verksamhetsåret, som får majoritet i riksdagen. Löfvén har spänt bågen alldeles för högt och kört in i väggen! Han har som ovan inte förstått parlamentarismens grunder. Han hade ju kunnat förhandla med några oppositionspartier men har så icke skett. 

 

Någon grundad riksdagspraxis finns inte att hänga upp sig på. Folk har ganska kort minne. Riksdagen har funnits länge. Hotpolitik fungerar inte särskilt bra i längden herr Löfvén. De stora statsmän som funnits har en gemensam egenskap; förmågan att förhandla och förankra sin politik. Tjalle Tvärviggar som gärna slår huvudena i väggen brukar inte bli så långvariga. Bäst att inse detta! Kanske dags att överväga ämbetet?


Men vill SD garantera sig ett fortsatt stort inflytande i riksdagen - för de har de ju som vi nu blivit varse - så borde de lägga ner sina röster. Därmed kan de fortsätta att gissla regeringen Löfdén i lugn och ro och Alliansen kan titta på utan allt för stor politisk möda. Därmed blir man lustigt nog det enda oppositionspartiet! Ett nyval kan ju trassla till sig rejält - äveb för SD!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar