tisdag, december 30, 2014

Kan vi tillåta att rumänska tiggare fryser ihjäl på våra gator!

Sverige är ett humant land och tar emot flest flyktingar i hela världen i ordnade former. Vi räknar således inte med t ex Grekland, Libanon eller Italien, som har det ganska svårt att hantera de stora folkom-flyttningarna. Vi ger asylsökande tak över huvudet, rejält med mat och kläder samt ganska frikostiga dagsersättningar. Vi hanterar mellan 80.000-100.000 asylärenden varje år.


Det har väl inte undgått allmänheten att det vid de flesta köpcentra finns tiggare företrädesvis romer med ursprung i Rumänien, Bulgarien och Ungern, som lever för dagen på våra gator och om man har tur får en plats på något av de tältläger som anordnas. Vad är det för skillnad i humanism som vi skall tillämpa på dessa personer? Har de inte ett skyddsbehov?


Jag dristade häromdagen att ta dessa människor i försvar, vilket resulterade i arga konstateranden att de behöver väl inte komma till kalla Sverige och att jag själv - inte skattebetalarna - skulle bidraga till deras uppehälle. Ja så tråkig är denna svenska spirande alienation. Själv försöker jag bidraga ekonomiskt varje månad till organisationer som dels jsut ger folk tak över huvudet i Sverige, när samhället fallerar, dels söker förbättra barns hälsa företrädesvis i Afrika men även på andra håll. Jag tycker att det är en synnerligen basal humanitär gest!


Det som ibland förvånar är kommunernas kallsinnighet, att tillåta att människor i stort nästan fryser ihjäl på våra gator. Det skrivs spaltmeter till försvar för invandringspolitik men måste det inte vara än värre att våra EU-medborgare far illa inom EU:s gränser? Vad tycker Soraya Post?

 

Tältlägerbrand utreds som hatbrott! Något mer betydligt allvarligare än moské-branden i Eskilstuna. Vi hoppas att branden utreds av SÄPO. Det är ju ett stort hot mot en liten minoritet!


Dum inter homines sumus, colamus humanitatem

Låt oss, så länge vi är ibland människor, visa humanitet


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar