onsdag, december 03, 2014

Nyval förmodligen en dålig idé!

Det är lite beklämmande att höra alla propåer om praxis och "ansvar". Det finns ingen praxis inom parlamentarism. Varje individ; dvs riksdagsman kan rösta på vad som helst enligt grundlagen. När de rödgröna frångick "praxis" och inte tog sitt "ansvar" förra året då gick det minsann bra!


Enligt Fridolin(MP) kommer miljön att gå under i världen eftersom 4 svenska miljarder till miljöförbättringar i Sverige fryser inne. Partiet har ännu inte insett att Sverige är en liten flugskit på världskartan. Det spelar ingen roll vad Sverige världens redan renaste land gör i detta avseende. Miljöpartiet har ju på kort tid fört en arbetsfientlig linje med sina överkrav. Stora misstag på kort tid; Bromma flygfält, förbifart Stockholm på sparlåga!


SVT Nyheter har nu haft sitt intervjufavorit kommunisten Jonas Sjöstedt, som suttit och gråtit nu i två dagar! Känns inte särskilt seriöst, då kommunister och nazister är samma andas barn! Och att påstå att fd hårt arbetande pensionärer blir utan skatteminskning är ju rent hyckleri. För de flesta blir det höjd skatt!


Däremot tror vi på denna blogg att ett nyval är ett misstag. Troligen blir det ungefär samma resultat eller sämre för Löfvén och möjligen en större övervikt för Alliansen än S+MP tillsammans. Alliansen blev ju större tillsammans än nuvarande regeringspartier. Löfvén har ju nu visat att han inte är någon lysande taktiker - inget bra i CV inför ett nyval. Reinfeldt hade ju för övrigt kunna fortsätta att regera Sverige om han velat med eller utan de två outsiderpartierna V och SD stöd.


Tyvärr kan nu det extra valet mest handla om invandring eller rättare sagt kostnaderna för asylmottagningen om man skall vara mer korrekt! Det kan knappast vara en särskilt bra utgångspunkt för ett riksdagsval. Det känns inte bra. Visserligen finns det inte outsinliga resurser det vet inte minst vi som är äldre och bor på landet. I det avseendet kunde kanske Alliansen ha tagit ett större ansvar tidigare, att förklara hur man skall orka med nuvarande nivå eller ev högre för flyktingmottagning, särskilt när den är högst i hela Europa!


Men som sagt vi tror inte på nyval - det kostar skjortan och den kan leda till än större alienation i det svenska samhället. Men efter nuvarande regerings sorglustiga och inkompetenta uppvisning, tror vi på ett bättre resultat för Alliansen, vilket skulle innebära att en regering likt den under 2010-2014 kan formas! Kan man plocka tillbaka några procent från SD - så har man makten tillbaka!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar