söndag, november 30, 2014

Söndagar - bra TV kvällar!

Vi är ju inte särskilt imponerade av vad den svenska TV-licensen, som betalar Sveriges Television ger. En fredagkväll På spåret, som blir alltmer elitistiskt. Moreus med mera på lördagar är förvisso bra liksom Landet runt. Söndagar är det natt i SVT och då tittar vi helst på Poirot, Midsomer Murders eller den senaste intressanta Maria Lang serien från 50-talet på TV4. Verkligen bra även om det brister något i skådespeleri/regi.


Ja SVT skall nu börja sända sitt drama och inlägg i valdebatten; "Blå ögon", som handlar om en extremhöger som skulle vara hotet mot samhället.  En extremhöger som knappast utgör något större problem i varje fall inte enligt polisens säkerhetstjänst, SÄPO, som menar att det istället är den autonoma vänstern, som utgör det stora hotet.

 

Men SVT är ju ingen objektiv programkanal utan ställer sig oftast markant långt ut till vänster. Man hade kanske förväntat sig en mer liberal Public Service likt de flesta stora i Europa. Vi har ju numera möjlighet att följa de flesta via satellit eller web och SVT är märkbart ute till vänster i många frågor om man jämför med TV-kanaler från Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Danmark, Norge, USA och Ryssland. Ja faktiskt även Ryssland.

 

SVT:s debattprogram är dessutom nog de mest fantasilösa man kan finna i europeisk programproduktion.  Man borde kunna ta någon lärdom av proffsen på BBC, ARD och ZDF eller varför inte svenska Axess TV för den delen.


I svensk TV sänds många urdåliga deckare, typ CSI jämfört med Tysklands folknära SOKO Wien, Stuttgart, Köln, Wismar m fl, som det finns ett antal av varje kväll. Det gäller då givetvis att ha lite hum om det tyska språket, som dock med 100 miljoner talande är det största språket i Europa. Men allt känns äkta och är givetvis gratis. Ja man kan även få de bästa engelska deckarna Midsomer Murders m fl dock på tyska! Inte undra på att det finns tämligen paraboltäta områden i svenska förorter, där man förmodligen knappast är särskilt intresserade av SVT:s alster.


I sammanhanget är det intressant att notera att trots en politisk vänsteragenda t ex i SVT:s nyhetsprogram bibehåller man en feblesse för amerikanska program. Något som inte är särskilt populärt i familjen. Livsstilen därstädes är alltför annorlunda mot den europeiska. Avståndet mellan fattig och rik känns inte särskilt bra.


Men nu gäller först veckan begivenhet; dvs ett bad i hörnbadkaret. En tradition som gynnar bloggarens tämligen dåliga rygg! Heureka!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar