söndag, november 09, 2014

Vem skall man nu hålla på?

Gnesta kommuns något laterala sublimering efter årets val innebär att socialdemokrater och moderater styr. Samtidigt finns det en ny opposition bestående av center-, vänster- och folkpartister. Utöver detta tillkommer lilla oppositionen bestående av miljöpartister och sverigedemokrater.


Vi har ju sedan barnsben alltid röstat på liberala krafter. Numera finns dessa fördelade i alla grupper. Ja även MP brukar ju ibland företräda ett samhälle byggt på både marknadshushållning (kapitalism) och planhushållning (socialism/kommunism). Så med ens har det blivit svårare, att peka ut sin favoritgrupp. Ett sätt är väl att mer fokusera på sakfrågorna, som förmodligen dock i den stora samverkans namn kommer att vara ganska trist underbyggda och förankrade hos såväl majoritet som opposition. 

 

Politikens långsiktiga uthållighet och dynamik blir ju ganska lidande av partikombinationer över blockgränserna. Väljarna har lagt sin röst för sin tro på ett framtida samhälle medan deras valda politikerna synes ignorera och välja andra politiska vägar. Något som förmodligen straffar sig i längden. För vår del handlar politik om att bryta åsikter, att understödja den stora debatten. Annorstädes finns en uppenbar risk för stagnation; dvs att förvalta någorlunda bra men utveckla sämre!


Med de kombinationer som nu finns i Gnesta kommun står nog oppositionen oss närmast! Fråga är dock vem som kommer att stå för oppositionen. Kanske är det miljöpartiet?

 

Sublimering=övergång från fastare former till mer lösa!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar