söndag, november 09, 2014

25 år sedan muren föll - men hotet från öster ökar!

För över 25 år sedan föll den förhatliga och kommunistiska regimen i DDR. Muren som symboliserar denna poliststat föll 1989. Med detta skulle man kunna säga att fascism och kommunism var utrotad i Europa! Men läget är betydligt värre nu än kanske någonsin.


Det tyska partiet Die Linke, som huserar de gamla DDR-kommunisterna som styrde landet från 1945 till 1989 blev det klart att den tyska delstaten Thüringen med staden Erfurt nu kommer att ledas av Stasi-derivaten Die Linke. Tysklands president  Joachim Gauck har ju uttalat sin obehaglighet över detta! I Tyskland är Die Linke ungefär lika populära som Sverigedemokraterna är i Sverige bland media och andra partier. Men nu har SPD (de tyska socialdemokraterna) beslutat sig för att stödja de gamla kommunisterna i delstatens styre och Tyskland upprörs!


Samtidigt pågår en gigantisk upprustning i Ryssland av sällsynt skådat slag och inmarsch i Ukrainas rysktalande områden. Det är nog ingen överdrift att påstå att de baltiska staterna är synnerligen oroade. Sverige har numera knappt något försvar att tala om. Från att ha haft världens femte största flygvapen på 60-talet till ett av de mindre i Europa. De svenska försvarsanslagets dryga 40 miljarder har inte ökats sedan murens fall. 

 

I Sverige investerar vi mångmiljarder i olika bistånd men kan inte öka försvarsbudgeten med 2 miljarder! För att kunna återta vår försvarsförmåga från 1989 erfordras nog ett anslag på ca 80 miljarder per år! Något som torde vara utopiskt med landets nuvarande sociala transfereringssystem! Vi klarar ju inte ens att ha en åldringsvård längre värd namnet!


Nobel-pristagaren Hertha Müller beskriver Vladimir Putin, som en simpel tjuv och nationalist. Hon skräder inte orden i DN:s intervju rekommenderad av vår favoritpublicist Peter Wolodarski! Här kan man läsa denna intervju!


Själva förvånas vi på denna blogg över den svenska vänsterns framgångar på närmare 15% i senaste valet. Har folk ingen koll på omvärlden? Även Sverigedemokraternas framgångar på andra kanten oroar medan liberala idéer numera synes vara en utevara! 

 

Tyvärr behärskas framför allt Public Service och det högre utbildningssystemet av vänsterinspirerade personer, så sanningar får man finna i tidningar typ Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet. Murens fall för 25 år sedan markerade slutet för en ond era. Men vad är nu på gång?

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar