måndag, november 17, 2014

The Battle of Gnesta starts at 7 PM tonight!

Gnesta kommunfullmäktige sammanträder i kväll för andra gången denna mandatperiod och nytt arvodesreglemente skall ju antas liksom val av de politiska funktionärerna. Något som vi skrivit om tidigare, Arvodesreglementet ändras för att passa en stor-koalition med (S) och (M).


Uppgifterna i dagens Södermanlands Nyheter, att detta skulle gynna moderaterna på bekostnad av oppositionen är dock helt felaktiga. Däremot finns det en lite vinst för majoriteten (S) och (M) tillsammans, vilket är något helt annat.

 

Miljöpartiet gillar inte förslaget, då man menar att det ger högre kostnader medan majoriteten menar att kostnaderna blir lägre. Vi på denna blogg vill ju inte vara sämre än tidigare, då vi presenterade en dylik kalkyl för 2011-2014. Kan hämtas här: "Fördelning av politikerkostnader i Gnesta kommun (2011)"! Vi ber att få återkomma med en ny på denna av (MP) efterforskade kalkyl!Många nomineringar och voteringar kan således misstänkas vid kvällens tillställning i kommunhuset, något som vi följer med spänning men ej på plats p g a de ständigt återkommande diskbråcken!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar