söndag, november 30, 2014

Nu är det advent!

Nu går vi in i advent; inledningen på det nya kyrkoåret. Att smycka sina hus med ljus och julstjärnor är dock en relativt sen tradition inkommen från Tyskland. Numera finns det gott om lysdioder, som även kraftfullt spar energi. Julen skall vara en fridens  tid - en stund till minnenas eftertanke och icke minst att samlas med sina kära. 

 

 " .. Frid på jorden och till människorna ett gott behag ...." (Lukas 2:14) synes dock vara Utopia. Jorden kantats av så många konflikter - många med religiöst tema andra handlar om jämlikhet. Vi vill dock för en kort stund, när vi just fått alla signum om advent på plats - dvs att alla ljusstakarna fungerar - låta bli att tänka på allt elände, som denna värld skapar för allt för många människor. Inte bara fjärran utan även här hemma. 

 

Och vill man bidraga till en bättre värld, anbefaller vi dock som alla andra år generösa bidrag till Frälsningsarmén på hemmaplan och Läkare utan gränser på bortaplan! Här vet man att resurserna kommer fram oavkortade!


Ja juleljusen fungerade utom ett. Kom ihåg att inte blanda 35 V med 55 V; dvs 7-stakar resp 5 stakar. Ljusen i julgranen är dessutom av annan sort. Tumregel dela 230 med antalet ljus och du får spänningen för varje ljus. Kolla annars in ohms lag här! Ex: 230/7==35 V.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar