lördag, november 29, 2014

Alliansen måste fatta mod!

Politik är att med kraft vilja genomföra sin egen politik; inte att avvakta "bättre" tider. Om den nuvarande regeringens budget faller i nästa vecka måste Alliansen ställa upp och gripa makten! Sverige måste ju oavsett vad man tycker om sverigedemokrater och vänsterpartister regeras med parlamentariskt stöd! 

 

Nuvarande regerings förslag har ju i många avseenden varit kontraproduktiva även om t ex MP fått backa i många frågor. Men det är inte i pensionsgruppen, som Alliansen skall backa ur från. Det är i regeringskansliet man skall tåga in i. Men först och omgående behöver Alliansen en ny ledare med lite go som Annie Lööf(C), att leda Sverige in i framtiden! Sveriges ekonomi och framtida välfärd är alltför viktig för att hanteras av amatörer!


Nedan citerar vi delar av en av våra favoriter  nationalekonomen, professorn och folkpartisten Carl B Hamiltons senaste veckobrev. Håll till godo:  

 

Alltför många förefaller ha glömt bort hur viktigt det är i politiken att fånga tillfället. I media talas och skrivs nu nästan enbart utifrån regeringens perspektiv om kris, kaos, ”hålla sig kvar vid makten” är ”svårt”, och med invecklade resonemang, rynkade pannor och allmänt svårmod.


Fatta mod, Alliansen! Se möjligheterna!

Och varför accepterar man allmänt att Fredrik Reinfeldt håller sig borta under jorden? Han är alltjämt ledare för det näst största partiet i riksdagen, och lyfter lön som riksdagsman. Brukar ledande politiker utöva ledarskap genom att gå under jorden i ett formativt skede? När det varje dag talas (överdrivet, visserligen) om politisk oro? Gjorde Ingvar Carlsson det? Sprang många moderaters husgudar Winston Churchill och Gösta Bohman och gömde sig? Tanken är tydligen att väljarna, företagen och Sverige under månader i nåder ska invänta att M behagar välja en ny ledare, och dess nya oppositionspolitik eventuellt formuleras?

 

Det är uppenbarligen dags att ledarskapet i Alliansen övergår på andra händer. Fokus bör flyttas från Socialdemokraternas bekymmer till Alliansens möjligheter. Fatta mod!  Fotnot: Winston Churchill åkte på en riktig stjärnsmäll vid valen i juli 1945. Han förlorade valet trots att han lett britterna till framgång i 2:a världskriget! Tror Ni Churchill gömde sig? Knappast, han tog revansch på Atlee och blev åter premiärminister i oktober 1951. En sann kämpe och i detta avseende en god förebild för alla politiker!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar