tisdag, november 25, 2014

Rättvisa enligt guvernör Jay Nixon, Missouri, USA

Hela tisdagskvällen har dominerats av TV-media som SKY NEWS, CNN, France24, ARD och ZDF kring de våldsamma demonstrationerna i Ferguson, USA efter att den polisman som sköt ihjäl en svart medborgare med sex skott varav två i huvudet ej kommer att åtalas!

 

På denna blogg har vi vid flera tillfällen adresserat USA:s Black Communities problem med rättvisa inför lagen. Efter att i kväll ha sett och hört Missouris guvernörs maktframställning med diverse trupper (han finns på twitter @govjaynixon) tvivlar man på att någon jämlikhet för svarta medborgare nog inte är i sikte de närmaste 100 åren. Jay Nixon talar bara om vit makt och hur många poliser/militär/nationalgarde, som kommer att finnas fortsättningsvist för att kväva oppositionen i Ferguson.


När journalister vid en pressträff adresserade det verkliga problemet menade guvernören att detta inte är ett politiskt möte! Något mer klarläggande om en djup amerikansk fascism kan man knappast få! I denna context är knappast ryssarna sämre. Tyvärr vägrar president Obama att stödja medborgarrättsrörelsen, vilket säkert kommer att gå till historien som en svaghet.


Här kan man läsa om vad vi tycker Ferguson USA.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar